Post-ul ăsta nu este despre Paşte şi concluziile la care am ajuns de mult timp şi pe care, din păcate, încă le susţin. Nici despre furia mea când văd toate imbecilităţile posibile, adunate în acelaşi perimetru. Nu. Post-ul ăsta este despre cele două bannere pe care le vedeţi în stânga şi despre faptul că mă voi implica în aceste cauze pe cât posibil şi vă incurajez şi pe voi să faceţi asta.

Hoţii de timp este o campanie care se derulează sub conducerea Hospice Casa Speranţei, un ONG ce are ca scop introducerea şi dezvoltarea serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate. Un hoţ de timp fură din timpul celorlalţi pentru a-l dărui bolnavilor de cancer, bolnavi care încă mai au speranţa că sunt oameni care se gândesc la ei şi care sunt dispuşi să le ofere ajutor. Ce poţi face tu ca oamenii aceştia să beneficieze de îngrijire? Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Hopsice Casa Speranţei. Descarcă formularul de pe site şi completează-l până la data de 15 mai.  Toate detaliile le vei găsi pe site-ul Hospice şi pe Hoţii de timp. Eu sunt novice la Hospice, prima activitate în care m-am implicat fiind turneul de tenis de masă la care au participat corporatiştii de la Vodafone, RBS, P&G, KPMG, Intercontinental (foarte tari cei din urmă) şi alţii. Tot ce a trebuit eu să fac a fost arbitrarea meciului, care a fost cam tricky pentru că am prins din mers regulile şi sinceră să fiu s-au cam arbitrat ei singuri. Important e că fondurile strânse din turneul ăsta au ajuns la oamenii bolnavi de cancer. Practic acesta a fost scopul evenimentului. Te invit şi pe pagina de Facebook a organizaţiei unde te vei delecta cu pozele de la turneu şi poţi găsi detalii care te interesează.

Cât despre Let’s do it, Romania!, vreau să mă implic în acţiunea de curăţare a României pe 25 septembrie 2010 pentru că îmi este o silă teribilă de gunoaiele din ţara asta, fie ele plastic, hârtie, metal sau oamenii care le aruncă fără să dea doi bani pe mediul înconjurător şi pe aspectul ţării. Da, pe principiul eşti ceea ce mănânci, eşti ceea ce arunci, adică un gunoi, dacă n-am fost destul de clară. Şi din nou, te îndemn să te implici şi tu. Dă-le o lecţie mârlanilor care fac asta. Nu porni de la premisa că tu nu eşti obligat să strângi rahatul după ei. Dacă închidem cu toţii ochii la chestiile astea şi ne rezumăm doar la a critica şi a susţine “Că vaaaaai ce ţară de rahat avem! Dar vaaaaai, nimic nu merge cum trebuie! (şi alte câteva văitări)”, n-o să ajungem prea departe. Nu numai mârlanii sunt de vină. Cred că toţi contribuim într-o mai mică sau mai mare măsură la perpetuarea acestui sistem injust. Trebuie să recunosc că nu prea mă dau în vânt nici dupa trend-ul green-eco-bla bla. Pentru că mulţi susţinători o fac pentru că e uber-cool, dar dacă cu toţii s-ar implica în acţiuni diverse parcă-parcă ar mişca ceva. Eu nu sunt vegetariană, nici eco-friendly declarată cu surle şi trâmbiţe, dar am bun simţ şi reciclez cheştii care aruncate aiurea nu ar face decât să contribuie la Marele Morman de Gunoaie. Din nou te invit să intri pe site-ul Let’s do it, Romania! care, cel mai probabil, sună mai inteligent decât mine.

La marele final, te sfătuiesc să te gândeşti bine la tot ce am zis mai sus şi dacă vrei şi poţi, ajută, că nu-ţi cade nici mâna şi nici buzunarul n-o să se golească. Să ai o zi cu soare!

Advertisements