Pentru că suntem în plină campanie ce are ca scop redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit către Hospice, Georgiana s-a pus pe trimis mail-uri, aşa că am preluat textul pe care-l vei vedea mai jos. A spus-o poate mai bine decât mine. Ia aminte, descarcă formularul şi redirecţionează banii către bolnavii incurabili!

Îţi scriu pentru a-ţi propune să devii un hoţ de timp. Hoţul de timp este acea persoană care fură puţin din timpul celorlalţi pentru a-l dărui bolnavilor de cancer. Un timp de calitate, fără durere, în care să se poata bucura cu cei dragi.

Fundaţia Hospice “Casa Sperantei”, la care sunt voluntară, este prima fundaţie din România şi Europa de Est pentru îngrijirea paliativă a bolnavilor cu boli incurabile aflaţi în stadii avansate şi terminale.Ea oferă asistenţă socială, medicală şi suport psiho-emoţional gratuit pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, leucemie, fibroză cistică etc.

Recent, fundaţia a lansat, atât în Braşov cât şi în Bucureşti Campania 2% din impozitul anual pe venit, campanie intitulată “DĂRUIEŞTE TIMP FĂRĂ DURERE“, cu sloganul : “Am cancer. Cât timp îmi dai?”

Pentru cei nefamiliarizaţi cu această procedură, există un procent de 2% din impozitul pe venit anual al oricărui salariat din România (cu carte de muncă) pe care, printr-o lege din 2003, salariatul îl poate redirecţiona către o asociaţie, fundaţie sau ONG la alegerea sa. Acest procent de 2% din impozitul pe venit anual ajunge, în mod normal, în posesia statului, care dispune de el “după bunul plac”, fără ca cel impozitat să afle unde au fost redirectionaţi acei bani din salariul său. Acest fapt se poate schimba însă, prin simpla completare a unui formular şi depunerea lui la Administraţia Financiară, formular prin care cel impozitat poate alege singur ONG-ul către care să redirecţioneze aceste fonduri.
Subliniez ideea că cei 2% sunt oricum retraşi din venitul anual al fiecărui individ angajat cu carte de muncă, formularul nu face decât să redirecţioneze suma respectivă în cunoştintă de cauză şi după preferinţa angajatului ( nu e nicidecum vorba de o impozitare în plus ) oferindu-i acestuia posibilitatea de a se responsabiliza, a putea susţine o cauză şi de a putea lua atitudine în ceea ce priveşte scopul unor sume care altfel, s-ar contopi în “marea” de dări către stat.

Te invit şi pe tine să iei atitudine în ceea ce priveşte redirecţionarea celor 2% din impozitul tău pe venit anual, sau al părinţilor, prietenilor şi cunoscuţilor. Nu îţi ia mai mult de un minut să devii hoţ de timp: tot ce trebuie să faci este să completezi formularul ataşat mai jos- dacă eşti salariat, sau să îl trimiţi cunoscuţilor care sunt, de asemenea, impozitaţi pe venitul anual . Astfel,  vei putea contribui la fondurile Fundaţiei Hospice “Casa Speranţei,” în scopul îngrijirii şi suportului oferit celor cărora timpul le este limitat.Vei putea asigura ca tratamentul şi serviciile pentru ei să fie în continuare gratuite.

Asigură-te că până la data de 15 mai, formularul este depus la Administraţia Financiară! Dacă nu ai timp să faci un drum până acolo, ia legătura cu mine. Formularele se vor centraliza la sediu şi apoi vor fi trimise sau duse la Administratia Financiara de către un reprezentat al Fundaţiei.
Campania de 2% se face în vederea redirecţionării fondurilor din anul precedent, respectiv 2009.
Pot completa formularul doar cei care nu au redirecţionat până acum către alt ONG cei 2% din 2009, în caz contrar, formularul devine invalid.
Pensionarii nu pot redirecţiona cei 2%.

Pentru mai multe informatii despre fundaţie sau 2%, îţi stau oricând la dispoziţie.

Descarcă Formular 230.

Advertisements