În România, 60 000 de oameni mor anual din cauza cancerului, iar mai puțin de 6% dintre românii afectați de această boală primesc îngrijirea necesară. În București, doar 9% dintre cei care au nevoie de îngrijire paliativă pot beneficia de ea la momentul potrivit. Cifrele sunt revoltătoare, însă, organizații precum Hospice Casa Speranței, pionier în domeniul îngrijirii paliative din România, oferă îngrijire medicală, psiho-emoțională, socială și spirituală – și vine în sprijinul pacienților cu boli incurabile în stadii avansate, în același timp susținând și îndrumând familiile acestora.

Până în prezent, HOSPICE a oferit îngrijire de specialitate pentru 13.500 de copii și adulți cu boli incurabile și a instruit peste 13 000 de profesioniști în domeniul îngrijirii paliative. Nevoia unor astfel de servicii este indispensabilă la momentul actual, iar pe lângă centrul din Brașov, în toamna acestui an se vor deschide ușile primului centru cu servicii integrate din București.

În prezent, mai sunt necesari 800.000 de euro pentru a cumpăra echipamentul medical specializat și a acoperi costurile operaționale pentru primul an de funcționare. Una dintre campaniile cu un impact puternic pentru obținerea fondurilor necesare este campania 2%. Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit este un mod prin care oricine poate dona – fără costuri pentru donator sau companie – contribuind astfel la deschiderea noului HOSPICE din București.

Anul trecut, 14.000 de susținători au completat formularul 2% pentru Hospice Casa Speranței, ajutând organizația să strângă 180.000 de euro. Anul acesta, putem schimba cifrele în România, mai mulți pacienți putând avea acces la îngrijirea paliativă.

Pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit din 2013, există două tipuri de formulare ce pot fi completate: dacă ai doar venituri din salarii, descarcă de aici formularul 230 și completează, citind cu atenție instrucțiunile de la final, iar dacă ai venituri din alte surse (cedarea folosinței drepturilor, drepturi de autor, etc.) descarcă de aici formularul 200. Cei care obțin pe lângă salarii și alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III “Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Datele de completare a declarațiilor:

Denumire entitate nonprofit: Fundația HOSPICE Casa Speranței
Cod de identificare fiscală: 4921504
Cont bancar (IBAN): RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968

Depune formularul direct sau trimite-l prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (lista adreselor) sau contactează-ne la telefoanele: 0268 474 405 (Brașov) sau 021 326 3771 (București). 

În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. În cazul în care donatorii doresc, pot comunica fundației faptul că au depus formularele respective.

În 2014, putem face diferența cu doar 2%!

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru Hospice

Advertisements