Ceea ce se întâmplă în România de o săptămână încoace nu mai este o noutate pentru nimeni sau, cel puțin, n-ar mai trebui să fie. După adoptarea OUG 13/2017, în cel mai mișelește mod posibil, noaptea, când „băieții deștepți” aveau impresia că somnul românilor le este mult prea dulce, România s-a trezit. Oamenii au pus piciorul în prag și, în ciuda încercărilor de dezbinare, s-au unit mai mult ca niciodată, sub o voce comună, a celor care își doresc o guvernare justă și transparență decizională. Nu suntem niște răgălii care coc un război civil, finanțat de Soroș și demonicele multinaționale.

Astăzi, eu vreau să-i aduc câteva mulțumiri omului care și-a cam luat toată luia din lume, lately.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că ai reușit să ne scoți din apatia asta în care zăceam de atâta vreme.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că ai reușit să aduci sute de mii de români laolaltă, nu este nicio tineriadă aici, am văzut bătrâni, familii cu copii, hipsteri, rockeri, corporatiști, bugetari, you name it.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că m-ai adus mai aproape de oameni pe care nu-i mai văzusem de ani de zile.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că ne-ai reamintit ce înseamnă empatia și blândețea.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că am revenit la obiceiul de a bea un ceai pe zi.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că în ultima săptămână am slăbit câteva kilograme. Mă reapucasem serios de alergat, dar se pare că frigul, săritul pe loc și ridicarea pancartelor la cer sunt the new workout.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că mi-ai reamintit ce înseamnă vigilența și rezistența. 

Te văd sădind vrajbă și teamă în rândul oamenilor, pentru că la rândul tău ești temător, dar, în aceeași măsură, ticălos, iar setea ta de putere nu se va opri aici. Dar, ghici ce, nici noi nu ne vom opri. Mai punem o haină pe noi, mai bem o cană de ceai, ne mai spunem o vorbă bună și tot aici ne vei găsi dacă nu te vei potoli. O țară nu se guvernează cu ură și minciună. O țară se guvernează cu oameni, dar tu nu știi ce-i aia omenie.

Mulțumesc, Liviu Dragnea, pentru că fiecare manevră a ta ne impulsionează să rezistăm împreună!

Advertisements